Jak na organizaci kuchyně?
Podzim je skvělé období na nejrůznější menší rekonstrukce či reorganizaci našeho obydlí. Kuchyň je místo, kde strávíme spoustu času. Pokud jste vášnivý milovník vaření nebo pečení, pak můžete po určitém čase zjistit, že vaše kuchyň je i přes veškeré vaše úsilí neustále neuklizené a neuspořádaná.
Většinou máme také tendenci spoustu věcí tzv. „schraňovat“ kolem sebe. To velmi často dopadá tak, že nejen naše kuchyň, ale celý náš byt či dům jsou plné nepotřebných věcí, které pouze zabírají místo. Jak tedy na pořádný podzimní úklid kuchyně?
Důkladně věci protřiďte
Jak je již napsáno výše, spousta z nás tihne k ukládání nepotřebných věcí. Začněme například s vaším špajzem. Kompoty či jiné zavařeniny, které zde leží už nějaký ten rok, bez milosti vyhoďte. Stejně tak zbytky mouky či strouhanky, které byly už dávno zapomenuty.
Vše musí mít své místo
Cukr, sůl a rovněž mouku a další sypké věci je vhodné uchovávat v průhledných dozách. Díky nim tyto potraviny také ochráníte před moly a jinými škůdci. Koření není absolutně vhodné nechávat v pytlíčcích, ve kterých se prodávají. I když se budeme snažit pytlík pořádně zavřít, může dojít k tomu že nám koření zvětrá či zvlhne. Z tohoto důvodu si pořiďte kořenky či průhledné zip sáčky 2pack, ve kterých můžete nejrůznější bylinky a kořenící směsi pohodlně skladovat. Tyto sáčky jsou navíc mimořádně praktické v tom, že zabírají opravdu malé množství místa, takže se vejde prakticky kamkoli.
Kuchyňská linka
Na samotné kuchyňské lince doporučujeme mít co nejméně věcí. V tomto prostoru totiž připravujete jídlo, proto je vhodné mít zde hodně místa. Rovněž se ujistěte, že náčiní, které nejčastěji používáte, jako jsou například nože, kráječe nebo jiné nádobí, máte po ruce či velmi snadno dostupné. Takto reorganizovaná kuchyň se bude udržovat čistá a uklizená velmi snadno!